Nie jesteś zalogowany na forum.
Uwaga!
Wszyscy chętni, którzy chcą zamieszkać i działać w dawnej Republice Muratyki (aktualnie Związku Kalkilistycznych Republik Muratyckich) zobowiązani są zarejestrować się na nowym forum - forum ZKRM. Link do forum - http://forum.zkrm.ct8.pl
Strony: 1
Szanowni Obywatele
Jako prezes Partii Zielonych w trosce o dobrobyt państwa, jakim jest Republika Muratyki, przedstawiam program partii
1. Rozwoj prawa muratyckiego i jak najszybsze dokończenie prac nad Konstytucja
Pozwoli nam to zarówno utworzyć podwaliny pod suwerenny i niezależny kraj, jak również pozwoli nam nawiązać stosunki dyplomatyczne z innymi krajami wirtualnego świata
2. Animacja życia publicznego.
Czyli "prowokowanie" do działania publicznego wszystkich obywateli. Do najprostszych rozwiązań tego typu problemów należy organizacja konkursów, jednak będziemy szukać również nowatorskich rozwiązań.
3. Wprowadzenie dobrych nawykow w Sejmie
Jak pewnie nie tylko ja widziałem, sejm nie jestem miejscem poważnym. Sądzę, że należy to zmienić. Postaram sie wprowadzić odpowiednie procedury obrad, dzięki czemu powinna wzrosnąć kultura w tamtym miejscu
4. Wsparcie dla nowych mieszkańcow
Nie mam tu na mysli jedynie wsparcia finansowego. Wiele osób, które do Muratyki trafią, będą nowe. Pewnie nie będą się mogli odnaleźć w tym świecie i uciekną. Należy się więc pomoc im w aklimatyzacji. Wszelkie poradniki, tudzież zaciągnięte z różnego rodzaju gier zadania z nagrodami/achievmenty.
5. Zmniejszenie ilości prowincji oraz zwiększenie ich autonomii
Kultura każdej prowincji jest dla nas ważna, jednak na możemy sie narazac na decentralizację. Prowincje budują wielką część aktywności dlatego musimy o nie dbac. Liczymy że większa autonomia pozwoli im rozwinąć skrzydła i stworzyć własną wyjątkową kulture.
To by były jak narazie wszystkie postulaty jakie przygotowaliśmy na początek. Pamiętajcie że czekamy na członków, którzy staną w nasze szeregi i wesprą Partie Zielonych.
Pamiętajcie.
Wybierz silną Muratyke -
Wybierz Partię Zielonych
Jihymed Niezyd
Calradczyk z urodzenia
Sarmata, Baridajczyk z pochodzenia
Wielonarodowiec z przebywania.
Strony: 1